وزیر نیرو گفت:دستها و نیتهای ناپاک در داخل کشور قصد بر هم زدن آرامش مردم را با تزریق و تشدید شایعات دارند در حالی که ما در این اوضاع و احوال کمبود انرژی و آب به هیچ وجه صادرات به کشورهای همسایه نظیر پاکستان، افغانستان و عراق انجام نمیدهیم چرا که قصد نداریم با صادرات خاموشیهای بیشتری را در کشور به مردم تحمیل کنیم.
در راستای مصوبه هیات وزیران و ابلاغ بخشنامه استانداری تهران مبنی بر قطع سیستمهای سرمایشی از ساعت ۱۳:۳۰ و کاهش مصرف انرژی، برق تعدادی از ادارات و سازمانهایی که الگوی مصرف را رعایت نکرده و بدمصرف و پرمصرف بودند، قطع شد.
تاکنون بیش از ۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به بهرهبرداری رسیده و حدود ۵۰۰ مگاوات نیروگاه دیگر در حال احداث است و ساتبا حسب تکالیف قانونی خود موظف است برای کلیه متقاضیان غیردولتی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، پروانه احداث صادر کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خاموشیهای روزهای اخیر در کشور، گفت: قطعیهای برق قابل پیش بینی بود و بارها از سالهای گذشته به وزارت نیرو در این باره هشدارهای لازم داده شده بود.
زیست آنلاین: پیرو انعکاس اخباری در زمینه توقف مبادله قراردادهای تجدیدپذیر و پاک، دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) به منظور شفاف سازی در این زمینه به رفع هرگونه ابهام پرداخت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهر اهواز از راه اندازی مرکز کنترل انرژی با عنوان «ECC» خبر داد و گفت: با ایجاد این مرکز در بخش اداری به نتایج بسیار خوب و مطلوبی رسیدیم.
براساس تصمیم امروز هیات دولت تعرفه برق ساعات اوج بار دستگاههای اجرایی در بازه زمانی اول خرداد تا پایان شهریور ماه هر سال با ضریب (۱/۲) نسبت به تعرفه اوج بار مصوب محاسبه و دریافت میشود.
در طول سال گذشته، هزینه تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی، کاهش قابل توجهی داشت به گونهای که با وجود آماده بودن نیروگاههای زغالسنگی، شرکتهای توزیع برق در هند تمایلی به توافقهای طولانی مدت برای خرید برق از آنها نداشتند چراکه میتوانند برق با هزینهی پایینتر از منابع تجدیدپذیر بگیرند.
قبل از شروع پیک تابستان گفته میشد که قرار است در تابستان سال جاری ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود، اما اکنون معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی میگوید که تاکنون ۲۰۰۰ مگاوات وارد مدار شده و برنامهها نیز همین بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: بدلیل کاهش بارندگی و کمبود ذخیره آب پشت سدها در اغلب مناطق کشور، طبق پیش بینیها تابستان امسال این استان با کاهش ۳۲ مگاواتی نیروی برق مواجه خواهد شد.
در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید برق ایران ۷۸ هزار و ۷۲۶ مگاوات است. حدود ۸۱ درصد این ظرفیت به نیروگاههای حرارتی،حدود ۱۵ در بخش نیروگاههای برق آبی، واحدهای تولید پراکنده و خودتأمین در مجموع ۱.۵۶ درصد و واحدهای دیزلی نیز ۰.۵۶ درصد و سهم انرژیهای تجدیدپذیر مثل باد و خورشید در تولید برق کشور با ثبت سهم ۰.۴۶ درصد از ظرفیت اسمی تولید برق کشور را دارند.
از تیرماه سال ۸۸ تا ابتدای خردادماه سال ۹۷ حدود دو میلیارد و ۷۲ میلیون کیلووات ساعت برق از محل انرژیهای نو تولید شده که این میزان باعث صرفهجویی ۴۵۶ میلیون لیتری مصرف آب در کشور شده است.